Utbildning buss

D-Körkort

Kommande utbildningar

D-körkort för bussförare

Att köra buss innebär ett mycket stort ansvar – du ansvarar för att alla passagerare får en bekväm och säker resa samtidigt som du behöver ha koll på trafiken och miljön runt er. Att jobba som busschaufför ger dig många sociala möten och kräver både servicekänsla och gott trafikkunnande. Oavsett om du skaffar busskort för att endast köra på din fritid eller för att du drömmer om ett yrkesliv som bussförare behöver du lägga en hel del tid på att kunna ta ett busskörkort.

D-körkort ger dig rätt att köra vanlig buss såväl som ledbuss.
I kursen ingår teori med erfarna lärare samt övningskörning i moderna fordon. Studier i klassrum och övningskörning går hand i hand. Teoriprovet får avklaras upp till ett år innan körprovet avklaras. Körprovet omfattar säkerhetskontroll, utökad säkerhetskontroll och körning. Vi rustar dig för alla tre delarna i samband med övningskörning och i klassrum. Vi upprättar en utbildningsplan för dig, för att nå körkortet så fort som möjligt. Vill du arbeta som busschaufför krävs dessutom yrkeskompetensutbildning (YKB).

Du kan komplettera ditt busskörkort med ett släpkörkort (DE), för att ytterligare öka din attraktivitet för framtida arbetsgivare.

Vad behövs för att ta D-körkort?

Du måste vara 24 år gammal (21 för linjetrafik), inneha körkort med behörighet B och ha körkortstillstånd (grupp III). Du måste bo permanent i Sverige eller ha studerat här i minst sex månader.

När du känner dig säker på både dina teoretiska och praktiska kunskaper gör du förarprov hos Trafikverket. Vi på Fredansson Trafikskola hjälper dig att uppnå kraven. Anmäl dig här.

Ett säkert yrke

För mer info om busschaufföreryrket se:

www.tya.se

Hur ser framtiden ut för busschaufförer?

www.framtid.se

Förbund inom transportföretag:

Sveriges Bussföretag

D-Körkort – Buss

Körkortsbehörighet D ger rätt att köra bussar oavsett antal sittplatser eller längd. Du får också dra en lätt släpvagn med totalvikt på högst 750 kg.

DE-körkort – buss med tungt släp

Körkortsbehörighet DE ger dig rätt att köra stor buss (som med D-kort) och dessutom dra en eller flera släpvagnar utan någon övre viktbegränsning.

Priser och paket körlektioner buss

1 300:- 35 min körlektion
12 700:- 10 körlektioner à 35 min
25 000:- 20 körlektioner à 35 min
27 500:-
 • 15 körlektioner à 35 min,
 • Teori+bokpaket
 • Tillgång till Elevcentralen (teori-övningar)
 • Buss till uppkörning (vid ett tillfälle)
6 250:-
 • Teori
 • Bokpaket
 • Tillgång till Elevcentralen
1 400:- Böcker
4 500:- Teori buss
5 000:- Hyra buss till uppkörning till Gillinge

Anmälan

  ** Jag godkänner att ni sparar min information för att kontakta mig angående anmälan och godkänner villkoren för anmälan. Se Villkor på STR och vår Privacy Policy.
  OBS! anmälan är bindande

  Frågor? Låt oss kontakta dig.