Truckkort för tyngre truckar

C-Truckkort

Vi kontaktar dig gärna!

  Jag har läst och godkänner**

  ** Jag godkänner att ni sparar min information för att kontakta mig angående det här ärendet. Se vår Privacy Policy.

  C2 – Hjullastare (industriell godshantering)

  Används ofta vid hantering so kräver lång räckvidd, till exempel lastning och lossning på järnvägsvagnar. För att arbeta med den här trucken krävs ibland vidareutbildning.

  C3A – Containertruck

  Containertruckar har en teleskoparm. De har lång räckvidd och kan lyfta på höga höjder. Utrustade med lyftok kan de lyfta containrar. Används bland annat i hamnar.

  C3B – Timmertruck

  Timmertruckar har en teleskoparm. De har lång räckvidd och kan lyfta på höga höjder. Utrustade med en timmergrip kan de lyfta timmer. Används i massaindustrin och vid sågverk.

  C4 – Sidlastare

  Hanterar långgods som till exempel rör hos stålgrossister och virke på brädgårdar.

  C5 – Grensletruck

  Grenslar lasten, och lyfter den mellan hjulen. De används för att hantera tungt gods som till exempel containrar i hamnar.

  C7 – Teleskoplastare

  Teleskoplastaren har en teleskoparm. Den har lång räckvidd och kan nå högt. För att arbeta med den här trucken krävs ibland vidareutbildning.

  Under vår teleskoplastarkurs går vi igenom grunderna inom arbetsmiljö, förarbehörighet, säkerhet, konstruktion, godshantering, redskap, daglig tillsyn, och manövrering.
  Beroende på din tidigare erfarenhet kan vi erbjuda antingen ett kompetensprov eller en utbildning. Om du vill skaffa dig kompetens att behärska en teleskoplastare har du hittat rätt. Här får du lära dig att köra teleskoplastare med alla typer av redskap såsom skopa, gafflar plogblad, kranarm, sopvals, med mera.
  Efter slutförd kurs kan du köra teleskoplastare med de flesta redskap. För att använda vissa redskap kan det dock krävas vidareutbildning, exempelvis om du kör med kranarm då även utbildningen Säkra Lyft krävs
  Kursen ger behörighet på fast och runtomsvängande teleskoplastare.
  Företaget har instruktör som tecknat avtal med TYA om truck- och maskinförarutbildning.

  Är du arbetsgivare?

  Vi har platsanpassade utbildningar till företag. Om du behöver enstaka kurser eller återkommande kurser för nytt personal. Vi står gärna till ert förfogande.

  Priser och paket truckutbildningar och maskinutbildningar

  Kontakta oss för prisuppgifter